Proč ženy nosí nepohodlné vysoké podpatky?

8. 5. 2011 13:33

Snad každý to zná - při čekání na autobusové zastávce, na nástupišti, v čekárně u lékaře, ve frontě na oběd... V tu chvíli, kdy má člověk čas se rozhlédnout po svém okolí, jeho oči bloudí po okolí a hledají něco zajímavého. Když jsem stála na nadraží v Hulíně, přisedla si vedle mě starší paní a nabídla mi časopis, který již měla přečtený. Narazila jsem tam na jeden článeček, který mě dosti zaujal, neboť směr reportáže jsem nečekala. Bohužel jsem zapomněla název časopisu, ale obsah toho článku zněl asi takto:

"Přirovnala bych vysoké podpatky k cigaretě. Tak jako cigareta patří k civilizaci tak i vysoký podpatek. Mnohdy lze spatřit, jak mají ženy, co nosí vysoké podpatky, nejrůznější problémy - když upadnou, nebo se jim malý podpatek dostane do škvíry a znemožní ženě chůzi. Ženy tvrdí, že se chtějí zalíbit mužům, a proto mají boty na vysokém podpatku, anebo si mnoho složitě upravují vlasy a obličej. Dnes si ženy nechávají pomocí operace upravit poprsí nebo vylepšit vzhled těla a tváře.
Žádná žena ale neinvestuje do svojí duše, protože muži se prý o ženskou duši nezajímají a zajímá je jenom krásné tělo. Ženám je chytře okolím neustále vymýván mozek a tak se z nich stávají otroci víry v krásu ženského těla. Je to veliký obchod s krásou, na kterém vydělávají ti, co ženám krásu prodávají. Podnikatelé s módou mají obrovský zájem na tom, aby ženy naivně věřili tomu, že krásné tělo a oblečení je pro ženu tím nejdůležitějším. Proto si každá žena může položit otázku: Je to pravda? Stojím o krásu své duše nebo o krásu svého těla?"

Zobrazeno 4391×

Komentáře

Norek

Kéž by si každá žena tohle uvědomila a položila si tu otázku "Stojím o krásu své duše nebo o krásu svého těla?"...

Martin Múčka (Smile)

Myslím, že se dá abstrahovat mnoho dobrého i pro muže :)

Zobrazit 65 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio